♥ FOLLOWERS ♥

Thursday, November 3, 2011

ukiran buah! wow! kreatif betul !

Assalamualaikum..
Hello peeps and readers..

hari ni mood terpegun sampai nak terbeliak biji mata bila mata tertancap pada satu hasil seni halus melalui ukiran pada buah-buahan..sungguh owesome! memang kreatif giler la cara ukiran dia tuh..terpegun betol..-,-

korang mesty penah tengok secara live depan biji mata ukiran pada buah-buahan ni kan..terbaik kan..cemana la dorang ukir tu kan? tak tido tujuh hari tujuh malam ke? haish! bagi tembikai sebijik, nah! hamek kau..sampai sayang nak telan buah tuh..-_-



haa..korang jangan ingat ni corak flora kat pasu bunga mak ke, apa ke..ni corak flora dekat buah TEMBIKAI tau..tembikai ye kawan-kawan..cantik kan?sumpah, fae sendiri pun macam batak sangat dah ni..giler halus seni ukiran ni..halussssss je..hekhek;P

ni baru corak cenggini, fae dah batak giler..ce tengok corak lain pulak..mau nya tak terbeliak biji mata ni..:

::yang ni buah tembikai ::

::yang ni buah betik ::

:: yang ni buah epal ::

::yang ni lagi kreatif kan..::

:: selalu di hidangkan utk majlis perkahwinan ::

haa..korang mesty tertanya jugak kan, dorang guna apa untuk ukir buah-buah ni kan..dorang gunakan pisau la..pisau yg di khas kan untuk mengukir..;) jangan plak korang sental dengan pisau potong daging,parang panjang ke..kang apa pon tak jadi..hehe;P


orang yang tangan kreatif je yang pandai mengukir buah-buahan ni..fae teringin nak tengok depan mata cara dorang mengukir..kalau boleh nak belajar cara mengukir supaya bila kawin nanti boleh tayang buah yang fae ukir tuh kat meja makan pengantin..kahkahkah..biar bakal suami rasa bangga sikit..;P tapi harapan la..ce korang bagi sebijik buah tembikai kat fae..cemana hasil kreativiti fae?

:: haa..memang cenggini terus la fae potong, telan sampai telentang..hahaha;P
tade masa dah nak ukir-ukir lagi dah..ngee!:P::

act, banyak lagi yang fae nak share dengan korang tapi sekarang cukup la yang ni dulu..nanti fae tunjuk lagi kat korang ukiran yang lagi pelik-pelik sampai korang tak lalu nak makan la..stay tuned!;)

terima kasih sudi baca! sila tinggal jejak! ;)

6 0 org komen:

NinaAz said...

fae tentu pandai wt ukiran kan??

cik ika said...

cnteq2..

Boni JLL3 said...

cantiknye :)

Atiqah Wadiah said...

cantik..mmg x mkn lah buah nih..kasik kepam lam pei jelah..hehe =p

budakkampung said...

mana cik dapat gambar pisau saya tu? btw thanks sbb share pasal seni ni... then kpd sesape yg nk beli set pisau tu boleh sms sy, 0125986647 nama sy ameen dari KL.. boleh add sy dlm fb, banyak lagi gambar2 ukiran yg saya dah buat...

Fyqareyna Sabrynna said...

thx tpi tak de cara cara nya ke ? buat lah